Obitelj Prajo otvorila betonaru u Lukaču

10.02.2005

VIROVITICA, 2. listopada – Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ivica Kirin otvorio je u subotu navečer u Lukaču betonaru obiteljske tvrtke Zorana Praje, Nikola d.o.o. vrijednu 12 milijuna kuna. Jednu od najmodernijih betonara u Hrvatskoj zaposlit će 20 radnika s područja općine Lukač.
“Kao ministar policije trebao bih otvarati zatvore no izuzetno sam sretan što umjesto njih, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske, otvaram nova gospodarska postrojenja koje je stvarati nove vrijednosti i zapošljavati radnike. Obitelji Prajo puno dugujemo, s obzirom da ulažu ne samo u ovakve projekte, nego obnavljaju škole, društvene domove, brinu se o sportu na području općine Lukač i grada Virovitice – rekao je Kirin čestitajući obitelji Prajo na strpljenju jer je projekt betonare trebao zaživjeti još prije dvije godine, ali je zbog birokracije kasnio.
“Zalagat ću se da kašnjenja u gospodarstvu više ne nikada ne događaju”, dodao je Kirin.
Nova betonara, tipa Steter volumena je 1,67 kubičnih metara, kapaciteta 80 kubičnih metara betona po satu, ima silose za agregate veličine 400 kubičnih metara i tri silosa za cement kapaciteta 180 tona. “Betonara u potpunosti zadovoljava sve kriterije za zaštitu okoliša jer se u njoj nalaze separator ulja i masti, bazen za otpadne vode, i eko filteri koji sprječavaju izlaz cementne prašine. Sve je kompujteruzirano i ako u bilo kojem trenutku količina cemente prašine bude veća automatski se vraća u spremnike”, rekao je upravitelj betonare Šimo Šimić.
Zoran Prajo i njegovo petero braće i tri sestre vlasnici su velike austrijske tvrtke “Prajo & CO GmBH” sa sjedištem u Beču te tvrtke-kćeri “Prajo & CO” d.o.o. Virovitica i Nikola d.o.o. Tvrtke se bavi niskogradnjom, visokogradnjom i rušenjem te trgovinom i ugostiteljstvom. Osnovana je prije 15 godina, u Austriji zapošljava 120, a u Hrvatskoj pedesetak radnika. Do sada su širom Austrije radili na 1200 gradilišta. Planovi su uz postojeću betonaru izgraditi dodatne hale za betonske proizvode i prateće sadržaje što će omogućiti zapošljavanje ukupno 200 radnika.
U povodu otvaranja betonare tvrtka Prajo&CO poklonila je školi za obrazovanje djece s posebnim programom 15.000 kuna i Ženskom rukometnom klubu TVIN-Trgocentar 5.000 kuna.
Obitelji Prajo na svim uspjesima čestitali su virovitički gradonačelnik Zvoko Kožnjak, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, župan Zvonimir Šimić i saborski zastupnik Josip Đakić. Betonaru i radnike blagoslovio župnik Tomislav Pavlović iz Lukača. U kulturno-zabavnom dijelu programa sudjelovali su učenici Osnovne škole Virovitica i tamburaški sastav Zlatna dolina iz Požege.
Zahvaljujući se svima na čestitkama Zoran Prajo nije mogao sakriti emocije. Ganut lijepim riječima, kroz suze uspio je reći tek hvala i “nema što reći”.

(Izvor: www.virovitica.net)

Druge vijesti iz medija o nama.

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

Načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić potpisao je sa direktorom tvrtke Prajo beton d.o.o. Jakom Prajo Ugovor o početku...