U tijeku su radovi na uređenju biciklističkog prometa u središtu Virovitice

11.07.2017

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, Grad Virovitica uređuje biciklistički promet u samom središtu grada. Radove izvodi tvrtka Prajo Beton, a trebali bi biti gotovi do kraja godine.

– Praćenjem prometnih situacija nakon uvođenja kružnih tokova uočene su određene pojave koje dovode do ugrožavanja sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu, a radi se o biciklistima i pješacima u interakciji s vozilima u samim kružnim tokovima te raskrižjima frekventnih prometnica na prilazu u središte grada. Uređenjem biciklističkih staza i traka napravit će se korekcija postojećeg stanja te na taj način osigurati nesmetan promet vozača bicikala isključivo biciklističkim stazama i trakama – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuvši da će se na ovaj način odvojiti promet pješaka i vozača bicikala od prometa motornih vozila, što će znatno utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu.

Projekt uređenja biciklističkog prometa u središtu grada te bolje signalizacije pješačkih i biciklističkih prijelaza na najfrekventnijim i opasnim raskrižjima u gradu, odobren je od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.000,00 kuna, a sufinanciranje iz NPSCP-a odobreno je u iznosu od 868.656,25 kn, odnosno 70 posto. Razliku od 30 posto pokrit će prijavitelj projekta, odnosno Grad Virovitica. Uređenje biciklističkog prometa odvija se pod nadzorom Grada i Policijske uprave virovitičko-podravske. (www.virovitica.hr)

Izvor: http://www.vpz.hr/2017/11/07/tijeku-radovi-uredenju-biciklistickog-prometa-sredistu-virovitice/

Druge vijesti iz medija o nama.

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

Načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić potpisao je sa direktorom tvrtke Prajo beton d.o.o. Jakom Prajo Ugovor o početku...