Sklopljen ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića u Podravskim Sesvetama

02.05.2019

Općinski načelnik Općine Podravske Sesvete gosp. Krunoslav Bratanović i direktor tvrtke Prajo Beton iz Virovitice gosp. Jako Prajo sklopili su 31. siječnja 2019. godine Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i opremanju Dječjeg vrtića u Podravskim Sesvetama.

Početak projekta gradnje vrtića u Podravskim Sesvetama seže u 2011. godinu, a povijesno gledajući to je najznačajniji projekt u našoj Općini koji je stao na noge tek kad je odobreno sufinanciranje od strane Europske unije u ožujku 2018. godine te sklapanjem Ugovora o sufinanciranju izgradnje vrtića dva mjeseca kasnije. Ugovorena vrijednost radova izgradnje vrtića iznosi 8.423.468,02 kn sa PDV-om, a sufinanciranje EU fondova iznosi 6.211.056,15 kn. Tvrtka Prajo Beton iz Virovitice ugledna je građevinska tvrtka koja se dokazala na mnogim projektima diljem Hrvatske i čija je ponuda kao najpovoljnija odabrana na natječaju za odabir izvođača radova.

No još je važnije da se izgradnjom vrtića podiže kvaliteta života Sesvečana kroz uključivanje većeg broja predškolske djece u programe edukacije i njege te osiguravanje bolje pripreme za osnovnoškolsko obrazovanje. Dječji vrtić donosi i nova radna mjesta, a ujedno se omogućava mladim obiteljima koja trenutno voze djecu u vrtiće u susjedne općine da smanje troškove prijevoza, čime se indirektno povećava kupovna moć. Postojanje takve institucije razlog je mladim obiteljima da nastave stanovati i doprinositi razvoju Podravskih Sesveta, a kao institucija za njegu, edukaciju i zbrinjavanje djece povećava konkurentnost i atraktivnost cjelokupne Koprivničko-križevačke županije.

Druge vijesti iz medija o nama.

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

GRADNJA NOGOSTUPA U KAPELA DVORU

Načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić potpisao je sa direktorom tvrtke Prajo beton d.o.o. Jakom Prajo Ugovor o početku...